• lun. iun. 17th, 2024

Câteva curiozități despre Marele Zid Chinezesc

Bynemadmin

iun. 30, 2023
cele 7 minuni ale lumii

Una dintre cele 7 minuni ale lumii, Marele Zid Chinezesc, unul dintre cele mai emblematice repere ale lumii, este o dovadă a ingineriei umane și un simbol al istoriei bogate a Chinei. Vă propunem astăzi doar câteva informații interesante despre această construcție.
Astăzi considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii, Zidul a fost construit inițial pentru a proteja China de invaziile și raidurile triburilor nomade din nord, cum ar fi mongolii și Xiongnu. Nu este întâmplătoare listarea acestui obiectiv ca una dintre cele 7 minuni ale lumii. Cu o lungime de peste 21.196 de kilometri (13.171 de mile), Marele Zid este cea mai lungă structură creată de om din lume. Se întinde pe mai multe provincii și trece prin peisaje diverse, inclusiv munți, deșerturi și pajiști.

Contrar credinței populare, Marele Zid nu este vizibil din spațiu cu ochiul liber. Este prea îngust și culoarea sa se îmbină cu peisajul din jur. Zidul este format din diferite secțiuni, fiecare cu propriile caracteristici unice și semnificație istorică. Cele mai faimoase secțiuni includ Badaling, Mutianyu și Jinshanling, care sunt destinații turistice populare.


Construcția Marelui Zid a implicat munca a milioane de muncitori, inclusiv soldați, țărani și prizonieri. Se estimează că peste un milion de oameni au murit în timpul construcției sale.
Fiind una dintre cele 7 minuni ale lumii, zidul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și atrage milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an Marele Zid nu este o structură continuă, ci mai degrabă o serie de ziduri interconectate, trecători fortificate și turnuri de pază strategice. Marele Zid Chinezesc este un simbol al bogatei moșteniri culturale a Chinei, al rezistenței și al priceperii arhitecturale, lăsând o amprentă de neșters asupra istoriei și imaginației lumii.