• Dum. apr. 28th, 2024

În ce constă închiderea colostomei?

Bynemadmin

mai 14, 2022
închiderea colostomei

Aveți întrebări privind închiderea colostomei? Urmează să treceți printr-o astfel de procedură și sunteți înspăimântat din această cauză? Doresc să vă lămuresc aceste întrebări, răspunzând la ele din proprie experiență. Medicul meu de specialitate mi-a oferit răspunsuri foarte clare la fiecare întrebare care m-a neliniștit.
Închiderea colostomei poate fi numită și restabilirea continuității intestinului. Această procedură este una foarte complexă, având riscurile sale. Am citit despre un studiu din 2017 din care am aflat că deși unele stome sunt considerate temporare, totuși 74% dintre acestea vor deveni permanente. Acest fenomen des întâlnit poate fi datorat vârstei pacientului, bolilor de care suferă, adică patologiilor asociate; dimensiunii rectului păstrat și altor factori.

Medicul meu de specialitate mi-a atras atenția de nenumărate ori cu privire la identificarea timpurie a complicațiilor. Închiderea colostomei este o intervenție chirurgicală complexă, însă poate avea loc fără apariția vreunei complicații, chiar cu rezultate favorabile, dacă sunt identificate din timp posibilele riscuri la care sunteți expuși. Despre ce fel de complicații vorbesc? Vă voi prezenta cele mai frecvente complicații care pot apărea la închiderea stomei. Paralizia temporară este des întâlnită, în acest caz vă este recomandat să vă odihniți și să beneficiați de asistență medicală. Există cazuri în care apare scurgerea scaunului în cavitatea abdominală. În urma cicatricilor apărute puteți avea dificultăți în ceea ce privește eliminarea scaunului, care poate deveni imposibilă în unele cazuri.

Complicație frecvent apărută poate fi și infecția urinară. De asemenea, pot apărea dureri în timpul actului sexual din cauza leziunilor nervoase. Ce aveți de făcut ca să preveniți aceste complicații care pot apărea după închiderea colostomei? Eu vă sfătuiesc să nu consumați alimente greu de digerat, precum varza, mazărea, năutul și preparatele care vă cauzează flatulență, dar nici mâncăruri picante sau foarte condimentate. Nu consumați cantități mari la o masă, creșteți progresiv cantitatea. Consumați multe lichide, însă evitați cele carbogazoase și alcoolul.

Sper că prin răspunsurile din propria mea experiență v-am putut ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *